Kombinerer trenerjobben i SHK med ny rolle i Flensburgs kompetanseteam

SHKs trener Glenn Solberg supplerer trenerrollen med å bli en del av kompetanseteamet i SG Flensburg-Handewitt. Han returnerer dermed til klubben hvor han avsluttet den internasjonale proffkarrieren sin i 2006.

– Å bli en del av teamet i Flensburg er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg ble godt kjent med klubben i mine to år der, og har gode samtaler med både trener Maik Machulla og direktør Dierk Schmäschke. De har gjort en kjempejobb i år, og blitt tyske seriemestre for første gang siden 2004. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dem, sier Solberg.

Han understreker at han ikke skal inn i en trenerrolle men å være en støtte til trenerteamet som fungerer godt i dag.

Planen er at han skal være i Flensburg to dager i uken, resten av tiden er han SHK trener.

– Jeg er glad klubben er fleksible slik at dette går i orden, sier han.

 

Stolt klubb

Daglig leder Robert Hedin er stolt over at SHKs trener hentes til en av Europas beste klubber.

– Jeg er skikkelig stolt av, og glad for Glenn får denne fantastiske muligheten. Dette er bra for Glenn, for Flensburg og SHK. Her vil det bli utvikling og kompetansedeling mellom klubbene, sier Hedin.

Solberg spilte i SG Flensburg-Handewitt fra 2004 til 2006 og ble tysk cupmester med laget. Han ble hentet til klubben fra Barcelona hvor han vant både det spanske mesterskapet og europeiske supercupen.

I den nordtyske klubben blir Solberg gjenforent med hele tre norske landslagsspillere. Torbjørn Sittrup Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød kjenner Solberg godt fra tiden som trener for rekruttlandslaget og jobben som assisterende landslagstrener.

 

-Ser fremover

Selv om Flensburg ble seriemestre for noen uker siden, har de fokus på å styrke utviklingsarbeidet sitt.

– Vi må hele tiden se fremover, sier direktør Dierk Schmäschke i en pressemelding fra klubben.

– Å bygge opp et nytt mannskap krever tillit og kompetanse. Derfor er vi glade for at Glenn vil støtte oss i dette arbeidet. Han kjenner Flensburg, har internasjonal erfaringen og hjelper oss innenfor de mulighetene han har mens han fortsetter som trener i SHK. Vi takker St. Hallvard for å frigjøre treneren til denne tilleggsoppgaven i Flensburg, sier han.

Også trener Machulla setter pris på å få Solbergs internasjonale erfaring og kompetanse inn i teamet.

– Vi har allerede utvekslet erfaringer de siste ukene, og jeg gleder meg til et godt samarbeid, sier han.