Få en oversikt over de nye spillerne på laget!

Før årets sesong er det hele tre unge rekruttspillere som ble belønnet med kontrakt med A-laget. Til felles for dem alle er at de har tatt stegene fra spill for St. Hallvard gutter 18 igjennom 2. divisjonlag før de nå skal få prøve seg på førstelaget.

Ambisjoner på streken

Fra Røyse i Hole kommer Hermann Kristoffersen, han styrte midtforsvaret i 2. divisjon under forrige sesong og overbeviste trener Glenn Solberg at han var en mann å satse på. Selv er 20 åringen strålende fornøyd med å ha sikret seg kontrakt for St. Hallvard denne sesongen.

– Det føles utrolig godt. Det er min første kontrakt, og jeg har jobbet hardt og lenge for den. Gjennom min tid i SHK har jeg lært masse håndballmessig, spesielt den forrige sesongen hadde jeg mye fokus på å utvikle sperrene mine i angrepsspillet og føler jeg har tatt steg i riktig retning.

Det er ikke bare håndballferdighetene som har stått i fokus og dette trekker Hermann selv fram.

– Jeg har hele tiden vært vant med at det jobbes med  gode holdninger. Dette er noe alle mine tidligere trenere har vært opptatt av og som jeg har tatt med meg . Det er derfor jeg er veldig glad for at dette er fokus på å ha gode holdninger og verdier i alt fra treningsarbeidet, samt utenfor håndballbanen i SHK. Jeg er glad det står så sterkt i klubben.

 

Hermann Kristoffersen. Foto: Jorun Anette Sletner

Spille med de «store gutta»

Nok en ny ung og lovende venstre kant har sikret seg kontrakt før årets sesong, 18-åringen Theodor Sjøgren fra Konnerud.

– Det føles bra, det er morsomt og få være med å spille med de «store gutta». Det er mange nye utfordringer, som gjør det ekstra spennende og lærerikt. Mine ambisjoner for denne sesongen vil være å utvikle meg enda mer, samt hjelpe laget til gode resultater når jeg får muligheten.

Også Sjøgren har tidligere spilt på både vårt G18 lag og 2. divisjonslag forrige sesong og har tatt med seg dette videre.

– Lærdommen jeg har tatt med meg fra G18 og 2. divisjon har vært avgjørende, jeg føler jeg har kommet meg på en god vei dit jeg må for spill på A-laget, med veldig god hjelp fra trenerne. Jeg vil si god teknikk er avgjørende for en kantspiller og spillerforståelse for å klare seg på dette nivået, og dette er noen av mine styrker som jeg ser fram til å få videre utvikle denne sesongen som kommer.

Theodor Sjøgren. Foto: Øystein Syversen

 

Vil bli en komplett spiller

Bakspiller Fredrik Sletner (20) er oppvokst på Aurskog i Aurskog-Høland men har flyttet til Drammen for å satse på håndball i Lier.

– Da jeg skulle begynne på  videregående skole ble valget Otto Treider Idrett håndballinja  i Oslo,  og i den forbindelse reiste jeg nedover til Drammen for å satse håndball.  Gjennom spill på G18 og 2. divisjon i SHK har jeg utviklet en bedre spilleforståelse.

Når det blir snakk om kontrakten og ambisjonene for sesongen er det en tydelig Sletner som sier:

– Det er kjempemoro og motiverende å ha fått denne kontraken. Min ambisjon for sesongen er å bidra til at laget rykker opp. Som spiller, har jeg en visjon om å bli en komplett spiller, både fremover og bakover. Fordi jeg føler mine fremste kvaliteter som spiller, er nettopp i forsvar og duellspillet.

Fredrik Sletner. Foto: Jorun Anette Sletner

 

Fra før har det blitt kjent at vi har fått hentet inn Viktor Hedin, Mats Andreas Slaastad, Eirik Varpe og Ole Henry Dahl. Samtidig at flere unge spillere fra vårt rekruttlaget vist seg godt frem i oppkjøringen og banker på døren for å få en plass på vårt 1. divisjonslag.

Disse er borte

Av forskjellige årsaker er det spillere som har valgt å takke for seg etter forrige sesong. Noen har lagt skoene på hylle, andre skal studere, noen ønsket seg hjem og noen søker nye utfordringer. Dette er hverdagen for en klubb som St. Hallvard HK, det jobbes godt med utvikling som tar tid. Som tidligere skrevet har Simen Solberg valgt å legge opp for å satse på jobben, sammen med han har Eirik Johan Giilhus Johansen valgt å satse på studier ved Oslo Met og Leo Berg Sylte skal inn å tjene landet når han nå skal gjennomføre førstegangstjenesten i marinen.

Kim Tajet Skaug og Oscar Hansson har begge valgt å reise hjem til familien i henholdsvis Brumundal og Ystad i Sverige.

– Det var veldig spennende å komme til St. Hallvard, som var veldig på vei fremover. Her fikk jeg byttet posisjon fra kant til bakspiller som jeg har trivdes veldig godt med. Det jeg vil huske best er jo opprykket, og den stemningen vi hadde i laget det året. Nå flytter jeg hjem til Brumunddal som jeg gleder meg veldig til nå. Om jeg kommer til å fortsette med håndball litt for gøy, eller om jeg slutter er jeg litt usikker på enda, forteller Skaug til shk.no.

Kim Tajet Skaug. Foto: Jorun Anette Sletner

Ved å utvikle unge fremadstormende spillere er det selvfølgelige andre klubber som blir interesserte. Dette har medført at noen har søkt nye utfordringer i andre klubber, som tidligere kjent har Robin Paulsen Haug signert kontrakt med det svenske eliteserielaget Malmø HK. Men også Theodor Svensgård søker nå nye utfordringer i eliteserieklubben Nærbø på Jæren, mens William Gellein Vangen går veien til Falk Horten.

Vi ønsker alle de nye spillerne og tidligere spillere lykke til i tiden fremover!

Onsdag 12. oktober møter tar vi imot Falk Horten i NM for menn i Reistad Arena kl 20.00.

Søndag 16. oktober kastet serien igang mot Sandnes i Reistad Arena kl 16.00. Glitre Energi har kjøpt alle billettene og inviterer til GRATIS kamp!