«Veteranen» Kristoffer Talsnes (25) er St. Hallvards nye kaptein denne sesongen. Han tar over for Simen Solberg som var SHKs kaptein gjennom en årrekke.

– Det er først og fremst en ære bli valgt til kaptein. Jeg ser på det som en stor og spennende utfordring og gleder meg til å ta fatt på oppgavene foran meg, sier Talsnes som bare går inn i sitt andre år i SHK.

– Jeg føler meg klar for oppgaven, jeg hadde jo ikke sagt ja om jeg ikke var det, sier han med et smil.

Forespørselen fra trener Glenn Solberg kom litt overraskende på 25-åringen fra Åskollen.

– Både ja og nei. Det er jo ikke så mange erfarne spillere i årets tropp. Men selv om jeg er kaptein så vil hele laget måtte ta ansvar for at vi skal jobbe og spille godt sammen, sier han.

 

Eriksen viktig

Spesielt visekaptein Lars Henrik Ulsaker Eriksen er en viktig samtale- og sparringspartner for Talsnes.

– Det er svært betryggende å ha med Lars Henrik. Han har vært i klubben lenge, og kjenner gamet godt. Sammen med spillerrådet (Jørgen Jansrud, Hermann Kristoffersen og Jarle Mørk Pettersen) er han en viktig brikke i lederskapet på laget.

Eriksen ser fram til å samarbeide med Talsnes som kaptein.

– Det blir ikke lett å fylle skoene til Simen, men vi skal gjøre vårt beste for å styre laget sammen med trenerne, spillerrådet og de andre spillerne. Kristoffer og jeg begynner å få noen år på baken og spilt et par håndballkamper tidligere så jeg er helt sikker på at vi skal klare å få med oss denne supre gjengen av spillere til å dra i samme retning og få til nye store ting i SHK, sier Eriksen.

 

Godt å komme igang

Kantspilleren Talsnes kom til SHK før fjorårssesongen, før det tilbrakte han sju år i Drammen Håndballklubb. Han trives godt i Lierklubben, og gleder seg til sesongen nå endelig starter. SHK spiller mot Sandnes – en av forhåndsfavorittene i 1. divisjon på søndag kl. 16 i Reistad Arena.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang. Vi har et ungt og spennende lag som er klare til ny sesong. Vi er en gjeng sultne spillere med mye innsats. Jeg ser ingen muligheter til at vi ikke skal være med å kjempe i toppen av divisjonen vår, sier Talsnes.

Utfordringen denne sesongen med en litt tynnere stall er sårbarheten for skader. Til søndagens kamp er Jarle Mørk Pettersen, Peter Dahl Christensen og Mats Slaastad ute med skader.

– Det kommer nok til å svinge litt denne sesongen. Toppnivået vårt er høyt, men bunnivået må nok heves, sier Talsnes som går siste året på bachelorstudiet i økonomi på Universitetet i Sør Øst Norge

Hvordan er det å ta over etter «legenden» Simen Solberg?

– Simen var en veldig fin kaptein, jeg tar med meg veldig mye av det han gjorde. Han var et godt forbilde, så det er store sko å fylle, sier Talsnes og understreker at han ikke kan være noen andre enn seg selv

– Hva er dine beste egenskaper som kaptein?

– Jeg kan stå opp og gå foran når det går trått, og ønsker å være flink på å inkludere hele laget. Jeg føler det er naturlig å ta ansvar når det trengs. Jeg går 100 prosent inn for det jeg er med på, og jeg har stor tro på dette prosjektet, sier han.

 

Vokser inn i rollen

Trener Solberg tror Talsnes vil vokse seg inn i kapteinrollen.

– Han er en snill og god kaptein som vokser med oppgaven hver dag. En som bryr seg og er opptatt av at spillerne skal ha det bra. Han vil vokse seg inn i rollen, og jeg er sikker på at han vil utvikle seg som både person og spiller gjennom dette ansvaret, sier Solberg om Talsnes.

I tillegg er Talsnes en sportslig leder i laget, som en av de beste i sin posisjon i laget.

– Han er en klar ener på kanten og har ferdigheter i topp norsk klasse. Han gir alltid 100 prosent på trening og går foran på treningskvalitet, avslutter Solberg.