Treg start i første omgang ble forvandlet til pangstart i andre.

Viking TIF fra Bergen hadde tatt turen over fjellet for å møte St. Hallvard i Reistad Arena. Bergenserne kom ned nyvunnet selvtillit etter å ha slått ut eliteserielaget Bodø fra cupen tidligere i uken med fire mål, nå skulle det måles krefter igjen i 1. divisjon.

Treg start

Det var bortelaget som fikk den beste starten. Etter tre minutter hadde bergenserne scoret tre mål mot SHKs null, før Jørgen Jansrud våknet og dunket inn SHKs første mål for kampen med ett skudd fra 9-meteren. Viking var fortsatt i føringen utover i omgangen, fram til det var spilt drøye 15 minutter, da Kristoffer Talsnes scorer sikkert på straffe og gir SHK ledelsen 7-6.

– Jeg synes vi kommer litt skjevt i gang og hadde ikke den intensiteten i forsvar som vi ønsket. Viking fikk lov til å gjøre de tingene de er gode på i første omgang. Så jeg var ikke fornøyd med denne omgangen, verken fremover eller bakover, sier trener Glenn Solberg til shk.no om første omgangen.

For det ble jevnt en periode etter SHK hadde tatt ledelsen for første gang. Allikevel ble det atter Viking som fikk kampen inn i sitt spor mot slutten av første omgangen og tok tilbake føringen i kampen og gikk til pause med ledelsen 11-13.

Tar kontroll i andre omgang

SHK kom rett ut fra pause og innhentet Vikings tomålsledelse med en gang. Lagene knivet om hvem som skal ta kontroll på kampen og de fulgte hverandre tett fram til SHK tar kontroll etter åtte minutters spill på stillingen 16-16. Hjemmelaget som styrte heretter showet og ga seg ikke før klokken viste 23-16, og de hadde tatt pulsen av kampen.

– I andre omgang så kommer vi ut å spiller ett meget godt forsvarspill, de første 15-20 minuttene i hvert fall. Jeg tror ikke Viking scorer mer enn 3 mål på 17 minutter, så dette er veldig bra. Vi løser deres forsvarspill med vårt 7 mot 6 spill og vinner tilslutt kampen komfortabelt. sier en fornøyd Solberg.

Viking kommer på en offensiv igjen, men kommer aldri nærmere enn med tre mål. St. Hallvard drar nok engang noe i fra igjen mot slutten og vinner 28-23.

 

Neste hjemmekamp er lørdag 13. oktober i Reistad Arena klokken 16.00, da er det HK Herulf Moss som skal måle krefter med de sorte.