St. Hallvard gikk seirende ut av det tette oppgjøret på bortebane mot Sandnes 26-29.

Det var duket for er realt toppoppgjør i årets første divisjon, St. Hallvard som tronet på toppen mot andre plassen Sandnes i Sandneshallen. Forrige oppgjør var serieåpningen hjemme i Reistad Arena der SHK fikk en komfortabel seier 30-23. Etter dette har Sandnes gått ubeseiret sine siste 8 kamper før møte med SHK.

Vi har trua på at vi kan ta Sandnes i dag. Vi vet at det kommer til å bli en tøff kamp, men vi er klare til kamp, sa Lars Henrik Eriksen til shk.no før gutta reiste til Sandnes.

Lars Henrik Eriksen. Foto: Jorun Anette Sletner

Like langt til pause

Det ble som forventet en tett kamp allerede fra start. Ingen av lagene klare å rive til seg en luke i gårsdagens kamp. På det meste hadde SHK en ledelse på to mål på stillingen 7-9, ellers var det hovedsaklig hjemmelaget som hadde føringen i første omgang. Lars Henrik Eriksen, som forøvrig scoret 10 mål denne kampen, satt inn utligningsmålet til 13-13 like før pause.

Slik beskriver Glenn Solberg 1 omgangen til shk.no

Vi spiller bra bakover samtidig som vi viser en god innsats og vilje. Sander Heieren gjør også en god i 1 omgang for oss i mål. Fremover blir det litt unøyaktig og vi har ikke helt flyten, men vi hang fortsatt godt med i kampen.

Per Ivar Næss og Glenn Solberg. Foto: Erik Modal

Fortsetter det gode forsvarspillet

Andre omgang fortsetter som den første og ingen lag klarer å ta grep i kampen. Sandnes er det førende laget og er oppe i en to mål ledelse på 21-19 etter halv spilt omgang. Så er det SHK som klarer å gripe til seg føringen etter snau 20 minutters spill når de går opp til ledelsen på 22-23.

Så tar trener Glenn Solberg time-out etter 23 minutter spilt i andre omgangen, dette er hva han fortalte guttene.

Jeg forteller gutta at de må fortsette med godt forsvarsspill  som vi hadde i 2 omgangen. Men vi trengte mer trøkk og nøyaktighet i angrepspillet. I dag hadde vi også et meget godt samspill med linjene, så dette var også en av nøkkelpunktene å fortsette med.

Avgjøres de siste 5

Det hele skulle avgjøres de siste 5 minuttene av kampen, og her var det bortelaget som klarte seg best. Dette er forklaringen til Jørgen Jansrud  på hvorfor SHK dro hjem med 2 poeng fra denne kampen.

Det er alltid gøy å spille toppkamper og det ble en skikkelig krigekamp med lite flyt for begge lag. Grunnen til at vi drar i land seieren til slutt er fordi vi er sterke i hodet. Vi kriger og holder oss stort sett til spillet vårt og avtalene våre hele kampen. Sånne kamper er det sjukt deilig å vinne!

Også Glenn Solberg var fornøyd etter kampen.

Det er godt å vinne slike jevne kamper og spesielt når vi tar de på slutten . Vi gjentar det vi har snakket om hele uka med å spille med et kompakt forsvar og at vi kommer oss frem på skytterne deres. Også var vi tydelig på hva vi skulle spille fremover, dette gjennomførte gutta topp i dag.

For det er de siste 5 minuttene det hele ble avgjort. Da klarer SHK å få opparbeidet seg en ledelse på 4 mål og selv om Sandes reduserer på slutten ble det en sterk borteseier 26-29 til St. Hallvard i det som må være årets viktigste bortekamp så langt i sesongen.

Foto: Erik Modal

Siste kamp før julfeire

Allerede til onsdag er det siste seriekamp før gutta får en velfortjent juleferie. Da er det Follo HK som gjester Reistad Arena kl 20.00. Vi forventer nok engang ett spennende oppgjør det absolutt vil bli verdt å se! Vi trenger din støtte og byr på gratis inngang for å gi gutta den støtten de trenger for å få med seg 2 nye poeng!