På en begivenhetsrik uke har St. Hallvard Håndballklubb sikret seg først opprykk til eliteseriespill, og så blitt seriemestre i 1. divisjon med tre kamper igjen av sesongen. 

Liers stolthet har vært suverene i håndballens nest øverste divisjon, og sikret opprykk etter seieren over OSI borte. Seriemesterskapet var i boks etter SHKs overbevisende seier over Vålerenga 44-22 på lørdag, og Nøtterøys tap mot Viking TIF på søndag.

– Det er en utrolig sterk prestasjon av et ungt og uerfarent lag. De har jobbet og stått sammen fra dag en både på og utenfor banen, sier trener Glenn Solberg om suksessen til SHK.

– Vi har spilt en mye mer direkte håndball enn tidligere og med det gjort færre tekniske feil som er hovedårsaken til vår fantastiske sesong! Stolt av gutta og alle som har bidratt! sier han.

Kaptein Kristoffer Talsnes mener det ikke var mange som hadde tro på det unge laget fra Lier før sesongen. Spesielt siden SHK hadde mistet flere sentrale spillere, men kapteinen fremhever forsterkningene til laget som har gjort det bra. Før sesongen var det mange som snakket om Sandnes og Nøtterøy som de soleklare favorittene til direkte opprykk.

– Jeg ønsker å trekke frem LAGET som den viktigste faktoren til suksess i årets sesong. I de kampene vi har slitt har vi klart å dra i land seieren, fordi vi kjemper for hverandre og vi har opparbeidet en sterk moral i laget, sier Kristoffer.

– Glenn og trenerteamet har snakket om at «laget skal gå foran, hver gang», og jaggu tror jeg vi har tatt det litt til oss til slutt. Jeg er utrolig stolt og glad av å få lov til å være kaptein for dette laget, og jeg gleder meg til flere seire i fremtiden!, avslutter Kristoffer.

St. Hallvard HKs siste hjemmekamp for året går i Reistad Arena onsdag 13. mars kl. 20, når Lillestrøm kommer på besøk.