Kampen mellom Fold St. Hallvard og Øif Arendal er på mange måter historisk, ikke fordi at lagene møtes, men det er datoen de møtes på. 29.02, er en dato som dukker opp kun hvert 4. år, og ikke siden 2012 har det blitt spilt en toppkamp i norsk herreserie på denne datoen.

Den gang het øverste divisjon, Postenligaen, og kampen som ble spilt denne datoen (29/2), var Viking Håndball mot Runar IL. Kampen ble spilt i Stavanger Idrettshall, og dommerne i dette oppgjøret var Håvard Nystad Kleven og Christian Western Ramberg. Det ble delt ut kun en to minutter i løpet av denne kampen og toppscorer var Runars, Kim Thean Johansson med 9 mål. Det var Viking som vant kampen med 36 -33. En liten fun facts er at Marinko Kurtovic var trener for Runar. Kampen i Stavanger ble sett av 219 tilskuere.

Nå er det altså klart for ny kamp 29.02, åtte år etter den forrige, Lagene er altså Fold St. Hallvard og Øif Arendal. Den gang forrige kamp ble spilt, var Fold St. Hallvard i 2. divisjon, der laget vant divisjonen den sesongen og rykket opp til 1. divisjon. Trener for St. Hallvard var Arne Broch og av dagens spillere, var Lars Henrik Eriksen med i troppen den gang. En annen som spilte på St. Hallvard den sesongen, var nåværende landslagskeeper, Torbjørn Bergerud.  ØIF Arendal var allerede den gang ett eliteserielag, og de endte den sesongen på 6. plass i Postenligaen. Treneren til ØIF var nåværende Runartrener Leif Gautestad, og av spillere som fortsatt henger med i ØIF troppen, kan nevnes Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen.

Lagene St. Hallvard og ØIF Arendal anno 2012.

Så da er historen fortalt, ny historie skal skrives!! Og du kan bli med på en historisk kamp!!! Husk at det er MINST fire år til neste gang det spilles en kamp 29.02. Og da er det slett ikke sikkert verken Fold eller ØIF er på parketten.

Billetter finner du på https://sthallvard.woow.no eller i vår app!!