På grunn av lokale koronaregler kunne ikke Fold HK invitere publikum til ettermiddagens kamp mot Sandnes. Kampen ble en nervepirrende forestilling, der kampen vippet frem og tilbake. Til slutt måtte dessverre hjemmelaget konstatere at sesongens første hjemmetap var ett faktum.

Fold HK som tidligere i uken vant en slitekamp i Trondheim, startet jevnt med gjestene i hjemmekampen mot Sandnes. Men etter 17.50 i første omgang hadde gjestene opparbeidet seg en 3 måls ledelse 10 – 13. Så gikk kampen inn i en måltørke, fra nevnte tidspunkt og frem til Fold reduserte til 11 – 13, hadde det gått nesten 8 minutter!! Men da virket det også som en propp slapp for hjemmelaget, for i løpet av de neste 3 minuttene gikk laget opp i ledelse 14 -13. Resten av omgangen ble igjen en jevn batalje, der gjestene gikk til pause med 1. mål ledelse 15 – 16.

Andre omgang fortsatte som den første sluttet. Lagene fulgte hverandre som skygger, med gjestene et mål eller to foran. Men etter 19 minutter av andre omgang, klarte hjemmelaget å karre seg foran igjen. Etter dette byttet lagene igjen på å lede med et mål og med 4 minutter igjen å spille, satt Grøndahl ballen vakkert i mål fra kanten, til stillingen 29 – 30. Men med noen dårlige avslutninger fra hjemmelagets side og dårlig uttelling i en del avgjørende situasjoner i lagets disfavør, kunne gjestene fra Rogaland nette to ganger til. Dermed var sesongens første hjemmetap ett faktum, noe en gjeng skuffede spillere bare måtte konstatere.

Neste søndag reiser gutta til Kristiansand for å bryne seg på KIF, laget som de fleste mente ville være topplaget denne sesongen. Nå har Foldgutta vist tidligere at man kan «banke» seriefavoritten, så vi krysser fingrene for at gutta reiser seg igjen allerede neste helg.

KAMPFAKTA:

Fold HK: Theodor Grøndahl 1, Mats Slaastad 2, Mathias Gjestrud, Jørgen Jansrud 8 (2)BB, Truls Holmdal, Morten Gjestrud, Gjert Christian Svendsøy, Anders Jansrud 3, Kristian Hansen Skaug, Christoffer Ryder Lislevand, Peter Dahl Christensen 6, Hermann Kristoffersen 4, Andre Wiken Hilleren, Adrian Duric, Oscar Finvold 1, Joachim Halla Vigdal 4.

Sandnes toppscorere: Tord Lea Knutsen BB og Henning Knutsen 7 mål

Utvisninger; Fold HK 3×2 Sandnes 3×2

Dommere;  Roger Nestaas og Alexander Baklie