Etter en høstsesong der prestasjonene har variert, ligger allikevel Fold HK på 4. plass på tabellen. Denne plassen gir rett til kvalifiseringsspill om å få spille i Rema 1000 ligaen neste sesong. Klarer laget å beholde plassen?

Etter 14 kamper spilt, ligger Fold HK altså på 4. plass, med 17 poeng. I høstsesongen var nok høydepunktet 34 – 27 seieren over Follo HK, hjemme i Rykkinnhallen. Sterk var også 23 – 24 seieren mot Nøtterøy, borte i Tønsberg. En av de svakeste kampene må vel sies å være bortekampene mot Charlottenlund, der vi går på et 9 måls tap (36 – 27) og 7 måls tapet mot Kristiansand i Aquarama.

Når VM pausen er over etter neste helg, starter vi forhåpentligvis opp med del 2 av sesongen. I skrivende stund er korona rådene at all toppidrett settes på vent i minimum 2 uker, noe som betyr at bortekampen vår mot Herulf Moss 3. februar og hjemmekampen mot Stavanger 6. februar, fortsatt henger i en tynn tråd. Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball vil i løpet av denne uken komme med en uttalelse om hvordan de kommende kampene blir påvirket av de nye nasjonale anbefalingene. Vi er i god tro på at sesongen vil bli fullført, men ser at noen kamper kan bli utsatt og at sesongen dermed blir noe lengre enn planlagt. Når det gjelder våre lag i lavere divisjoner, brenner det nok ett blått lys for at disse seriene blir avholdt denne sesongen.

Selv om det er VM pause, innstilte kamper og mye usikkerhet, er meldingene fra sportslig at gutta trener godt og er forberedt for siste del av sesongen. I følge hovedtrener Mads (i intervju med Follo Media), er målet å beholde den 4. plassen Fold HK i dag innehar. Dersom dette slår til, vil vi altså få kvalifiseringsspill i Rykkinnhallen denne våren. Dersom vi blir nummer 4 i serien, møter vi lag nummer 9 i Rema 1000 ligaen. Pr. dags dato er dette laget Halden Topphåndball, med lagene Haslum HK, Runar Sandefjord og Fyllingen Bergen nærmest seg.

Da er premissene lagt for sesongen del 2, vi håper vi igjen kan se dere publikummere på tribunen og at vi igjen kan lage håndballfester i Rykkinnhallen. Vi lover å holde dere oppdatert!!